Hej, jag tänkte bara förklara lite snabbt varför jag inte har skrivit på ett tag. Jag fick en väldigt kraftig hjärnskakning i torsdags (17/10), och är fortfarande väldigt dålig och behöver i princip vara sängliggandes. Så jag ska bara förklara lite kort.

Det som hände var att jag blev väldigt yr och föll med huvudet först rätt in i badkarskanten. Min sambo hörde smällen och hittade mig medvetslös, men lyckades få liv i mig. Efter det pendlade jag mellan att vara vid medvetande och avsvimmad i ungefär en kvart. Min sambo ringde min mamma och sen fick jag åka med ambulans in till sjukhus, de ville egentligen hålla kvar mig under observation under natten men jag klarade inte av att vara kvar där så vi åkte hem. Sen på lördagen fick vi lov att åka in igen och röntga, och allting ser bra ut.

Jag lyckades slå i precis ovanför vänstra tinningen, precis där nervtrådarna och muskulaturen till ögat går, så mitt vänsteröga är väldigt påverkat, hänger väldigt mycket och klarar nästan inget ljus så jag går med ögonlapp på dagarna. Jag får fortfarande väligt skarp smärta i huvudet och blir yr och illamående så fort jag gör någonting, så jag ligger mest och lyssnar på ljudbok på dagarna. Jag ska egentligen undvika alla sorts skärmar men har varit lite olydig, även fast jag verkligen försöker ta hand om huvudet så bra jag kan.

Det blev förmodligen ganska virrigt, flummigt och konstigt skrivet nu, men jag är som sagt fortfarande väldigt påverkad. Jag tycker att mitt öga ser lite bättre ut idag i alla fall, men mår väldigt dåligt över mitt utseende just nu (då vänsterögat bara hänger och jag ser ganska missbildad ut). Jag orkar nästan ingenting på dagarna nu, eftersom minsta lilla ansträngning gör ont och jag blir yr och illamående. Men det skrev jag nog innan. Så jag slutar här, det blir nog bäst så då jag verkligen inte kan koncentrera mig och börjar bli ganska yr.

Så fort jag blir bättre startas bloggandet igen i alla fall! Men nu vet ni.

/Alexile

Nu har jag fått nog. Både min sambo, mamma och jag är överrens om att jag ska sluta med Sonatan och Apodormen. Det är ju ungefär en vecka sen jag fick det utskrivet, och varje natt sen dess har jag enorma minnesluckor, blir så drogad att jag inte ens kan gå ordentligt och somnar ändå inte på flera, flera timmar. Det är alldeles för mycket för både min sambo och mig, som redan har det svårt med min depression och allt annat. Han går ju i skolan varje dag, men vågar inte somna innan mig då jag blir helt bäng av medicinen. Sonata och Apodorm funkar säkert jättebra om man somnar, men det tillåter inte min kropp.

Imorse, runt kl 7 imorse vaknade jag helt kallsvettig och hela kvällen/natten var raderad ur mitt minne, förutom blurriga pyttefragment. Jag hade jätteont i ena axeln och jag bara visste att natten hade varit förjävlig, men mindes som sagt nästintill ingenting. Jag väckte min sambo, och han förklarade vad som hänt. Det hade varit värre än vanligt och jag hade gått runt och vinglat (han sa att jag såg ut som ett lutande torn när jag gick), tyckte att jag såg fina färger i rummet, ramlade ner från soffan som en ”degklump” (därav smärtan i axeln förmodligen), pratat med en person som inte var i rummet med mera, med mera. Jag hade tydligen tagit bilder på Jakob också upptäckte jag när jag kollade min mobil och även laddat ner några appar. Men precis allt det där är helt borta, bara svart, och hur mycket min sambo än förklarar för mig vad som hände så kan jag verkligen inte minnas.

Jag har verkligen försökt att ligga kvar i sängen, jag ligger i flera timmar, men ångesten blir så stor så jag bara måste bort från sängen (trots stesolid). Det sista jag minns från igår är att jag stängde av mitt PSP och låg och gosade med Jakob en stund. Sen vaknade jag som sagt runt 7, och allt däremellan är borta. Raderat.

Mitt blodsocker låg på strax över 9 när jag kollade nu på morgonen, sen har jag druckit en näringsdryck och två macchiatos. Jag har ingen aning om hur dagen kommer bli då jag är så totalt utmattad, men jag ska i alla fall träffa min mamma runt 17.30. Min sambo är hemma idag för att han både är förkyld och har kraftig sömnbrist.

/Alexile

 

 (En av bilderna jag tydligen tog igår kväll)

 
Apodorm, Blodsockervärde, Dissociation, Dygnsrytm, Sonata, Stesolid, Ångest,

Dagen började med att jag vaknade runt kl 11 och nbörjade blöda jättemycket näsblod. Jag hade inget papper vid sängen men jag lyckades ta mig till toaletten utan att bloda ner nånting i alla fall! Jag har varit så jävla förkyld de senaste dagarna så min näsa är typ förstörd. Jakob pysslade om mig i alla fall. (Började blöda näsblod igen senare på dagen också)

 

Blodsockret låg skithögt (över 16) när jag kom upp, så det var inte så kul. Jag har i alla fall fått ner det under dagen så sist jag kollade låg jag på 8.9, vilket är betydligt bättre i alla fall.

Jag har verkligen inte gjort nånting idag, jag är så extremt utmattad eftersom jag aldrig får sova ordentligt. Jag tog mina mediciner runt 21-21.30-tiden igår och somnade ändå inte förrän vid 4. Och hela kvällen/natten är ett jäkla blurr. Min sambo sa i alla fall att jag inte varit lika ”bäng” i alla fall, även fast han märker hur drogad jag blir (jag kan ju knappt stå upp).

Jag bjuder på två små pussbilder som jag tog med webcamen nyss, jag ser inte så förtjust ut kanske men det kan jag lova att jag är egentligen :)

 
Det är verkligen en lyx att få miljontals kattpussar varje dag, min lilla mammagris gör alltid allting bättre.
/Alexile